Engagementkuur. Een dagelijkse dosis.

Dus jij wil de betrokkenheid van je medewerkers vergroten?

Je bent aan het juiste adres.

Maar, voordat we aan de slag gaan: de Engagementkuur is er niet voor managers die een quick fix zoeken. (Je eigen emotionele betrokkenheid en commitment om de engagement van je team te verhogen is een goede voorspeller van de uitkomsten.)

Voor wie

  • Hij is er voor middle managers die bereid zijn zich een nieuwe communicatiestijl eigen te maken: één van dialoog en ‘partneren’ met je team.
  • En voor senior managers die zich er hard voor willen maken om hun afstand tot de werkvloer te verkleinen.

Het is een kuur voor managers die geen tijd, geld, ideeën en talent willen verspillen door slechtgeformuleerde doelen na te streven, of doelen die onvoldoende zijn afgestemd of waar onvoldoende draagvlak voor is.

De komende 6 maanden ga je op basis van één-tweetjes jouw ‘ene ding’ aanpakken om de engagement in je team te verhogen. Ik reik tools en tips aan, jij voert uit. Maar voordat je in actie komt, krijgen we eerst samen haarscherp waarin je grootste uitdaging zit om het anders te gaan doen.

“Juul motiveert en inspireert, en deelt haar kennis graag met anderen. Zij weet op een prettige manier haar visie over te brengen, te adviseren en te interesseren. Juul is gewoon een erg fijn iemand om mee samen te werken.” – communicatieadviseur, zorgorganisatie

Maar wie ben ík?

Communicatieadviseur (gestart met Identitive begin 2009). En inmiddels gecertificeerd OBM Practitioner (OBM staat voor Organizational Behavior Management). Want: communicatie zorgt voor duidelijkheid en inspireert, maar uiteindelijk communiceer je om mensen tot gedrag aan te zetten dat tot de beoogde resultaten leidt.

Waarom ik je kan helpen de engagement in 6 maanden te verhogen?

Om een bevlogen team te creëren heb je nodig: een gezamenlijk doel dat inspireert, commitment van je medewerkers die zich door jou gesteund voelen, en resultaten waar ze trots op zijn.

Jouw besluit om de betrokkenheid van je team hoog op de agenda te willen zetten is een belangrijke eerste stap. Maar dan komt het: de waan van dag maakt dat het moeilijk is om voldoende tijd en aandacht voor je team op de agenda te houden, hoe belangrijk je het ook vindt. Dat hoor ik van vele managers. Herkenbaar?

That’s where I come in. Ik help je om het op de agenda te houden. Ik reik je mogelijke acties aan en samen evalueren we wat werkt en bij je past en wat niet. In de loop van de tijd maak je je een nieuwe manier van communiceren en interacteren met je medewerkers eigen en doe je het in je eentje. Dát is waar we voor gaan.

“Juul is een fijne en professionele gesprekspartner. Ze geeft nieuwe energie! Ze zet mensen aan het denken en weet het zo te vertellen dat het kwartje echt valt, waardoor er verandering komt.”

Hoe verloopt het traject precies?

  1. Samen ‘pinpointen’ we wat je met de Engagementkuur voor ogen hebt en welk gedrag van jou als manager nodig is om de gewenste resultaten te behalen. Daarnaast maken we een heldere analyse van welke omstandigheden je ervan zouden kunnen weerhouden om op de nieuwe manier te communiceren en interacteren, en welke dit bevorderen. En we kijken hoe je dit in de dagelijkse hectiek kunt verankeren.

“Juul verstaat de kunst om goede vragen te stellen. Vragen waarop het antwoord soms lastig te formuleren valt. Dat is een goed teken, want het zet mij aan het denken en activeert mij.” – personeelsadviseur, zorgorganisatie

  1. Het is natuurlijk belangrijk om te weten of je inspanningen effect zullen hebben. Daarom doe je de ‘Pulse check’ om te kijken hoe het aan het begin van het traject gesteld is met de engagement van je team.
  1. Als helder is wat je te doen staat, ga je dagelijks en wekelijks aan de slag. Ik reik je de tools aan. Ik ondersteun je bij het je eigen maken van ‘mini-gewoonten’ die laagdrempelig zijn om uit te voeren. Deze helpen je bij het delen van jullie visie en focus, het vergroten van de dialoog en geven van erkenning en bij het zichtbaar maken van jullie voortgang en successen. Daarnaast kies je welke aanpassingen in de communicatiestructuur van jullie team verder effectief zullen zijn. Denk bijvoorbeeld aan de opzet van jullie teammeeting.

“Juul is een toegewijde professional en heeft grondige kennis van een breed scala aan communicatietechnieken en -benaderingen. Juul is een betrouwbare business partner en een goede teamspeler.” – BU HR Director, multinational

  1. We trekken samen op om te evalueren hoe het gaat en om acties te plannen voor de komende week. We doen dit telefonisch, via Skype of in een persoonlijk gesprek. Hou rekening met een tijdsinvestering van 2 uur per week: voor onze gesprekken en de voorbereiding hiervoor. Besef je daarnaast dat je mogelijk meer tijd wilt vrijmaken voor contact met je medewerkers dan je nu doet.

Praktisch

Wil je met de Engagementkuur van start? Meld je aan en je kunt over twee weken van start. Een traject van 6 maanden kost 2495,- euro excl. btw. Een korter of langer traject is mogelijk.

 Credit foto: Amy Shamblen, Unsplash

Neem contact met me op

Engagement verhogen?

Laat het me weten, en ik coach je graag.
Neem contact met me op