‘Hardop werken’

Niet alleen het doen van je werk is je verantwoordelijkheid, maar ook het zichtbaar maken van je werk aan anderen. Het zichtbaar maken van de (tussentijdse) uitkomsten. En het openlijk verslag doen van waar je mee bezig bent. Oftewel: ‘Hardop werken’ (‘Working Out Loud’), een concept dat stamt uit 2010 beschreven door Bryce Williams.

Zo weten collega’s waar je mee bezig bent, en kunnen ze er rekening mee houden, inspiratie uit putten en van leren. Tegelijkertijd biedt het jezelf een moment van reflectie.

‘Ja, maar dat kost tijd, bovenop mijn primaire werkzaamheden.’

Is dat zo?

Communiceren met collega’s vormt een onderdeel van je primaire werkzaamheden. En de tijd die het kost verdient zich terug. Hardop werken nodigt uit tot het stellen van vragen, het bespreken van issues en reflectie. Dit komt jullie voortgang en persoonlijke groei ten goede.

Werk bijvoorbeeld hardop via een Trello-teambord (gratis tool). Of deel via het interne netwerk je ‘thought of the day’.

En nodig ook anderen uit om hardop te werken: stel ze een vraag (bijvoorbeeld ‘wat zou je werk makkelijker maken?’ of ‘wat zouden collega’s over jouw werk/afdeling moeten weten?’).

16 uur: Working Out Loud, dát zouden meer mensen moeten doen (met of zonder cup-a-soup).

2020-09-17T15:07:08+02:007 september 2020|Categorieën: Voortgang & successen delen, Reflectie|

Is dit artikel interessant voor iemand? Deel het dan.